Inte så ofta...:)

image18

Det gick inte så bra med min föresats att uppdatera bloggen minst en gång i veckan. Det har nog mest berott på att jag ville få in bilderna på lägenheten här och inte har orkat knäppa bilderna bara. Dessutom så har jag haft fullt upp på jobbet med att göra om barnavdelningen. Nu är den nästan färdig och jag är mycket nöjd med hur det blev. Det som är kvar är att jag ska sy några slags gardiner som lite avskiljare och att vi ska försöka skaffa lite nya plancher att sätta på väggarna som blev lite tomma iom. ommöbleringen. Vi lyckades bli av med två fula plåthyllor och ändå få plats med böckerna. Därav blev det också mycket bättre plats och lite mer rumskänsla, inte bara hyllor på rad. Det enda som jag inte kan försonas med riktigt är soffan i bilderboksavdelningen, den är så smutsig och klädseln passar inte riktigt. Men det kanske kan bli något för den ordinarie personalen att ta tag i..:)

I onsdags hade jag besök av mamma och mormor, de kom och hämtade mig på jobbet och sedan körde vi hem till mig. Där fick mormor se lägenheten och så åt vi mumsiga semlor.

På torsdagen var jag på vattengympan. Kommer att kunna gå nästa vecka också, så då har jag lyckats gå tre gånger i rad. Det är skönt att gympa i vattnet. Jag får inte glömma att anmäla mig till den på simhallen nästa fredag, den är nästan roligare.

I morse var jag uppe redan halv åtta och bakade frukostbullar. De blev faktiskt riktigt goda, trots att jag gjorde om receptet lite. Kunde inte låta bli att byta ut lite mjöl mot fullkornsmjöl och blanda i lite brödkryddor och hel kummin. Till och med Tony godkände dem och åt två stycken. :) Det fungerade att ha dem på folie istället för bakplåtspappret(som tagit slut).

image17

Nu har hela helgen redan gått och jag funderar på om jag verkligen ska börja på gardinerna till jobbet eller om jag ska ta ett bad istället. Tror att det lutar åt det sistnämda, men kanske att jag klipper till gardinerna innan jag hoppar i badet.

Ska försöka uppdatera oftare, fast det är väl ändå inte så troligt att jag lyckas med det. :) Men den här gången blev det iallafall en stor uppdatering, så ni får hålla till godo..:D

Kram
Lina

Äggmössor

Fick för mig att jag skulle prova att sticka äggvärmare i form av små mössor. Fick prova mig fram lite, den med bolltofsen blev bäst. Ska kanske göra fler i andra färger också, det var roligt och ganska enkelt.

image16

En krokodil till Tåget...:)

image14

Eller egentligen kanske mer till mamma. :P Just nu får den bo i min säng och vara extrakudde till mig. Visst är den toksöt! :D

image15

Så här ser jag och bebisen ut just nu.

Halsband

image13

I onsdags fick jag lite pärlor som jag hade beställt, det resulterade i det här halsbandet. Jag blev väldigt nöjd med det ! :P

Sjalen är äntligen färdig!

image12

Den virkade sjalen som jag började på uppe i fjällen blev färdig förra helgen. Tyvärr gör inte bilden den rättvisa då den egentligen är mycket mer vårgrön än den ser ut. Känner mig riktigt stolt som kan tillverka någor så stort, även om mönstret inte var speciellt komplicerat. Är sugen på att ta tag i ett svårare mönster nu, men först måste jag bli färdig med de två sakerna jag håller på att sticka.

Pärldag

image11

Förra helgen var Pernilla här och vi hade kombinerad pärldag och semelfika. Mycket gott och trevligt. Ovan ser ni vad jag lyckades pärla under de timmarna. Speciellt nöjd blev jag med armbandet som jag satte ett magnetlås i. Det blev så lätt att knäppa.

Lampa

Vi behövde en lampa i vardagsrummet, så Tony byggde en. :-)

image10

Så här fin blev den. Han tar upp beställningar om ni vill ha en egen. :P

Lägenheten..:)

Äntligen ska ni få tjuvtitta lite på min lägenhet.. :-) Tyvärr är bilderna en smula mörka, så solen gått i moln. Men det går nog att föreställa sig ändå. Annars får ni helt enkelt komma och hälsa på så att ni får se det "live" istället! :D

image3

Vi börjar i sovrummet, där den underbara krokodilen huserar. Så småningom ska vi skaffa sänglampor som ska stå på sängborden.

image4

Det här ska bli bebisens rum, än så länge är det förvaring och träningsrum. Lägg märke till de fina tapeterna.

image5  image6

Det här är köket, Tony har målat om vårt gamla köksbord och det blev jättefint!

image7  image8

Så här ser vardagsrummet ut. Vi är mycket nöjda med det. :-) Jag tycker speciellt om tavlorna på väggarna!

image9

Slutligen så har vi arbetsrummet. Den stora vita hyllan är superbra förvaring. Nu ser det lite rörigt ut, men jag håller på att sorterar och städar fortfarande. Sedan blir det pefekt! Enda nackdelen är att det blir så varmt av alla datorerna som står och surrar. :-) Det långa bordet är väldigt bra då det passar till allt pyssel. Det som inte syns på bilden är Tonys målarhöna, den är in till vänster.

Kom och hälsa på vet jag!

Mitt lilla tufftufftåg...

Jag kallar bebisen för lilla tåget eftersom dess hjärtslag lät precis som ett litet tuffande tåg första gången vi fick lyssna på det. Nu nr vi var senast och lyssnade så lät det mer som en galopperande häst. :)

Bebisen verkar må rätt så bra där inne, sparkar lite ibland, men inte så att det är jobbigt. Själv är jag mest trött och har börjat känna av foglossning en smula, hoppas bara att det inte blir värre.

Här är en av ultaljudsbilerna, så ser alltså vårt lilla pyre ut...:)

image2


En riktigt söt liten krabat. Vad vi kunde se har den lilla stackaren fått min haka och sin pappas näsa... :)


Premiär! :)

image1

Nu äntligen har jag tagit mig i kragen och startat upp bloggen på riktigt. Det tog mig bara drygt ett halvår från registrering till start, och det är ju inte så illa...:D
Här tänkte jag dels göra små kloka(!) inlägg om allt möjligt, skriva lite om det lilla tåget som har bosatt sig i min mage, samt visa upp allt jag pysslar. Därför finns det än så länge tre kategorier, "Lilla tåget" handlar om bebisen och vad som händer i magen, "Pyssel" där skriver jag om min stora passion, pyssel (inte helt oväntat va? :P), resten av inläggen hamnar i "Allmänt" så länge. Tja... nu har jag pratat nog.. får se när jag uppdaterar nästa gång, tänkte försöka få upp lite bilder på lägenheten för dem som inte har sett den ännu. Ha det bra allihop!

Kram
Lina