Äventyr



Igår var jag och Alva ute på äventyr på egen hand. Vi var först och hälsade på på Hovshagas bibliotek, där jag jobbade innan. Där fikade vi med Maria och Alva fick lite mat hon med. Därför sov hon hela bussresan ner till stora bibblan, det var hennes premiärbussresa. Hon fortsatte sova sig igenom besöket på bibblan där hon blev beundrad av ett flertal människor. Sedan ute på stan så träffade vi på mamma och lillebror, de letade presenter till Christer, vad de köpte ska jag inte tala om här. :) Vi gick och fikade på Åhlens för Alva vaknade och begärde mat igen. Det var trevligt och gott! Därefter så gick vi hemåt och fick sällskap av ett regnoväder. Tur att vi var utrustade med både paraply och regnskydd. När vi kom hem var vi väldigt trötta och Alva fortsatte att sova att par timmar.

Idag verkar det som om det regnar, men kanske att vi tar en lite promenat i alla fall. Det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder(och skor). :D

En sjal...

...fick vi av mormorsmor. Så här skön var den:



Det är lite trixigt att knyta den, men med lite träning så går det nog lättare. Vi använde den igår när vi var och handlade och Alva var så nöjd, nästan hela tiden. Förhoppningsvis kommer vi att ha mycket användning av den. Jag ska försöka lära Tony att knyta den, fast han inte tyckte att färgen precis passade honom. :)

Fem generationer..

Med lilla Alva är vi ny fem levande generationer i släkten. I torsdags på Svantes student var vi samlade allihop och tog ett kort.



Fr.v.: Momrmorsmor Erika, Mormorsmormor Anna, Alva, Mormor Eva, Mamma Lina.

Grattis till studenten!

image40

Lillebror tog studenten i torsdags. Lycka till i livet!!

Köp inte spel för all pengarna! :) Och använd älgen..:D

Alva ska jag heta

Alva Ruth Anna blir det fullstädiga namnet. Fast det är inte amält än, mamma har inte hunnit. :)

Anna är efter mormorsmormor och Ruth är efter farmorsmor. Alva är ett alldeles eget namn och det blir mitt tilltalsnamn.



I tisdags var vi och anmälde att Tony är pappa till Alva, hon hade kläderna på bilden ovan och minst två stycken tog för givet att det var en pojke för att tröjan var blå. :)

Efter det gick vi en sväng på stan för att hitta kläder ett ha på lillebrors student. Det gick bra att sova i vagnen, och det blev bara en matpaus på Åhléns för hela familjen.

Lilla tåget har inkommit på spår 1!



Den 31 maj, 21.04, kom hon så äntligen ut, 3420 gram och 49 cm lång. Förlossningen gick mycket bra och snabbt, den tog bara fem timmar från att värkarna började tills hon var ute, rena drömförlossningen.

Hon växer och mår bra. Äter som en häst, förmodligen för att det har varit så varmt. I måndags när BVC var på besök hade hon vikten gått upp till över födelsevikten, så det verkar som om hon får i sig vad hon behöver.

Här kommer lite bilder på underverket! (Tryck på dem för att få dem större)


Här är hon 8 minuter gammal.


Sover hos pappa.











Stolt pappa på premiärpromenad.


Helt utslagen av värmen.