Babysim! *tummen upp*

Det gick jättebra att simma, även om just ordet simmning kanske är att ta i lite. :) Vi var där i god tid och det var gott om plats i omklädningsrummet. När vi klev i bassängen så började vi med en namnsång, tjejen bredvid oss hette också Alva. Sedan var det en kort introduktion för oss som inte simmat tidigare och efter det var det fri "simmning". Alva trivdes som fisken i vattnet och vi ska absolut gå fler gånger.  Det var bara i slutet som hon blev trött och lite ledsen. Det blir till att köpa ett par små blöjbadbyxor till henne och kanske sjalen som jag pratade om i förra inlägget. Fast det var så bra att det fanns dusch inne i de omklädningsrummen vi var i så en sjal är ju inte helt nödvändigt, men kanske ändå bra att ha. :)

Vi simmade runt och Alva sprattlade förtjust, både på rygg och mage. Vi provade inte att doppa huvudet den här gången, men nästa gång kanske. Alva gillade också att titta på de andra bebisarna, de flesta var mycket större än henne. Kanske att vi får med oss någon sedan som kan fotografera när hon badar. Nån som vill följa med? :D

Nu ska jag gå och packa färdigt!

Kram
Lina

Dagen idag...



Idag ska vi göra premiär på babysimmet på simhallen. Det ska bli spännande och se om hon gillar det. Isåfall ska jag köpa två klippkort tror jag. Ett för simmning och ett för babysimmet. Och om hon gillar att simma så sks jag beställa en vattensjal, det verkar vara en helt oumbärlig pryl när man ska bada med bebis. Så här der de ut.

I onsdags var jag och simmade. det gick rätt bra, simmade 1000 m på 40 minuter, så det finns ju utrymme för en smula förbättring, men det var iallafall väldigt skön och allra skönast var det att sitta i bastun efteråt. :D Men det var lite konstigt att vara ifrån Alva så länge, det var ju första gången jag var borta två timmar! :) Det var liksom något som saknades...:D Ska försöka fortsätta att simma på onsdagskvällarna, så att jag får lite egentid.

Nu sover lillskruttet här framför mig på ammningskudden, så jag ska försöka lägga ner henne och packa ihop lite inför helgens stora äventyr. Jag och Alva ska åka tåg med Martina ner till Kristianstad och hälsa på Pernilla. Det ska bli såååå roligt!

Återkommer med rapport om babysimmet senare..

Kram
Lina

Vaccination och BVC-besök



Förra onsdagen blev lillskruttan vaccinerad. Ett stort plåster fick hon på lilla benet. Själva sticket var inte så farligt, men senare på kvällen började hon gråta otröstligt, så hon fick en liten sup alvedon och då blev det bra igen.

Vid besöket vägde hon 5900g och var 58,5 cm lång, så hon växer och står i. Nästa gång kommer hon nog att väga en bit över 6 kg.

Dop den 1 september

Den 1 september döptes Alva i Tjureda kyrka. Dopklänningen har även pappan och farfar(och hans bröder) döpts i. Det blev ett jättefint dop, lagom långt i kyrkan och mycket trevliga gäster. Smörgåstårtor till ett helt kompani hade farmorn ordnat och två stora tårtor hade vi med, så alla blev mätta och glada. En del av gästerna roade sig med att klätta längst upp i kyrktornet och se den fantastisak utsikten där. Ett jättetack till farmor och farfar som fixade disk och städning efteråt! Nu är det enda som återstår att fixa ihop tackkort och skicka iväg.


De stolta föräldrarna och Gudfadern...:)


Alla kära gäster.


De fina presenterna Alva fick.


Finaste Alvadockan som mamma(min) har sytt till Alva. Visst är hon jätteduktig!


Så här fint kan man sitta i babysittern. Den är toppen!